ראשון המסיק. שמן הזית במיטבו

שלהי חשוון, כמעט נובמבר. הסתיו כבר כאן.
הימים מתקצרים, הלילות כבר קרירים.

הסתיו הוא עונתו של שמן הזית, בישראל ובעולם כולו.

הזיתים מחליפים בהדרגה את צבעם מירוק לסגול ולשחור.

שינוי הצבע מביא עמו הבשלה נוספת, הפחתה במרירות אך גם עושר בטעמים של פירותיות בשלה.

המסיק מתחיל לאיטו. ישנם זנים שנמסקים "ירוק", בתחילת העונה, לקבלת שמן עוצמתי, בעל פירותיות "ירוקה"  ומרירות גבוהה יחסית.
זנים אחרים נמסקים בשליש האחרון של העונה, הם שחורים ברובם, ומפיקים שמן עדין יותר עם גוונים של פירותיות "בשלה". עניין של טעמים וטרנדים.

כך או כך, הארץ היפה שלנו מתמלאת בפעילות סביב כרמי הזית ובתי הבד.

השנה , עקב החורף החם יחסית בשנה שעברה מורגשת ירידה חדה ביבולי הזיתים. ככה זה. שנה כך ושנה כך.
החקלאי תמיד אופטימי ביחס לשנה הבאה…

חובבי שמן הזית אורבים מדי שנה לראשון המסיק. שמן הזית הראשון.

מהו באמת אותו ראשון המסיק, ומה מיוחד בו?

התשובה פשוטה יחסית. שמן הזית יוצא מבית הבד סמיך ומלא בחומרים מרחפים. דומה מאד למיץ תפוזים שזה עתה נסחט.
עם הזמן, המשקעים שוקעים טבעית או מסוננים ושמן הזית הופך לצלול וזהוב.

לשמן הטרי טרי, שאינו מסונן, ואינו צלול, קוראים ראשון המסיק.

לראשון המסיק טעם נפלא ומחוספס של רעננות וארומות מיוחדות והשימוש בו הוא חוויה חושית מיוחדת.

עם זאת, הוא מוגבל בזמן. לאחר חודשים מעטים לאחר שקיעתם של משקעי הפרי, השמן יאבד את עכירותו ויצטלל.

המשקעים שבתחילת הדרך מעניקים לשמן הזית תכונות טעם מיוחדות ונעימות, הופכים בהמשך התהליך למרכיבים המאיצים חימצון ופוגעים באיכות השמן.
מסיבה זו בדיוק, מקפידים יצרני האיכות לסנן את שמן הזית סמוך מאד להפקתו כדי להימנע ככל האפשר מהשפעת המשקעים על איכות השמן.

גם שמן מסונן אך טרי סמוך לייצורו נושא עימו ארומות עוצמתיות שטרם התנדפו במהלך האחסון וטעמים מיוחדים של תחילת העונה.

שמן הזית שלנו שומר על טעמיו ואיכותו לאורך השנה כולה הודות לאחסון מוקפד במיכלי נירוסטה אטומים לחמצן וטמפרטורה מבוקרת של 19 מעלות.

שמן תשפ"ב כבר כאן! מוזמנים להיכנס  כאן לחנות המקוונת שלנו ולהזמין את הארומה של הגליל אליכם הביתה. משלוח מארזים ללא עלות משלוח.

שיהיה לכולנו חורף גשום ונעים!

שלום, כאן שי
אשמח לסייע גם בוואטסאפ

דילוג לתוכן