הזית הוא מלך העצים. בעולם נטועים 800 מיליון עצים בכ- 80 מיליון דונם ותפוקת שמן הזית השנתית בעולם – כ- 2.5 מיליון טון.
תהליכי עצירת שמן הזית לא השתנו מזה אלפי שנים ובבסיסם כוללים ריסוק, סחיטה והפרדה . בתי הבד המודרניים ממכנים ומייעלים שיטות מכניות בהן השתמשו בעבר כמתקני ריסוק (מעגילה ואגן) ומתקני סחיטה (קורה ומשקלות) . בארץ פועלים עדיין מס’ מצומצם של בתי בד מסורתיים, בעיקר ביהודה ושומרון. המעגילה מסובבת ע”י מנוע חשמלי שהחליף את החמור . בחצר משפחת לביא בהושעיה מוצב בית בד מסורתי שנרכש ב- 1990 בכפר קבטיה שבשומרון והוא בן כמאתיים שנה . למידע נוסף על בתי בד
לשמן הזית נקבעו רמות איכות בתקינה בינלאומית ע”י מועצת שמן הזית הבינלאומית (International Olive Council IOC) שקבעה תקני איכות קפדניים לשמן זית. שמן הזית הוא מיץ פרי טרי וככזה עלול להתחמצן בהיעדר תנאי עיבוד ואחסון מיטביים. אחוז חמיצות נמוך מעיד על איכות הגידול, המסיק ועצירת השמן.
שמן הזית האיכותי המוגדר כ”כתית מעולה” מוגדר כשמן זית גולמי שהופק בתנאי חום של עד 35 מעלות ללא כל טיפול נוסף או תוספות כשחמיצות השמן אינה עולה על 0.8% . שמן זית מזוכך הינו שמן זית שעבר תהליך תעשייתי של זיכוך להורדת החומציות וסילוק פגעי טעם ומהווה למעשה מוצר מעובד נחות ולא איכותי. כבישה קרה מציינת מיצוי שמן ישירות מהפרי בתהליך סחיטה ולא בתהליך חימום הפוגע בערכים התזונתיים של השמן .
תהליך כולל מוקפד ומבוקר מבטיח איכות שמן הנשמרת לאורך זמן.
שמן הזית המשובח של משק לביא מיוצר בחמיצות של פחות מ- 0.3%.
מרכיב חשוב נוסף הוא כמות נוגדי החימצון, הפוליפנולים, בשמן הזית. המלצת האיחוד האירופי היא על תכולה מינימלית של 200 מ"ל/לליטר (PPM). שמן הזית שלנו בולט בכמות פןליפנולים גבוהה במיוחד, 540 מ"ל/ליטר.
80% מהשמן בעולם מיוצר בספרד, איטליה ויוון. כ- 75% משמן הזית נצרך באירופה ובעיקר במדינות אגן הים התיכון. צריכת שמן הזית השנתית ביוון היא כ- 20 ק”ג לנפש , באיטליה ובספרד – 11 ק”ג ,ארה”ב ושוויץ – 0.5 ק”ג לנפש ובישראל – 1.5 ק”ג . בישראל מייצרים בשנה כ-7,000 טון שמן זית ולהשלמת הצריכה מייבאים עוד כ- 4,000 טון שמן זית, רובו שמן מזוכך . בישראל, כבעולם כולו עולה בהתמדה צריכת שמן הזית כחלק מאימוץ הרגלי בריאות ותזונה .
שמן הזית הישראלי תופס את מקומו בעולם כסמל לאיכות גבוהה ועשרות יצרני בוטיק ישראלים משתתפים בתחרויות איכות מקומיות ובינלאומיות. מהפכת שמן הזית מוצאת את מקומה במטבח הישראלי שאימץ את אורח החיים הים תיכוני כמתכון לבריאות טובה. החומוס הטחינה והזעתר הפכו לבני הלוויה האולטימטיביים של שמן הזית הסורי הארומטי והחזק.
שמן הזית הוא הבריא ביותר לטיגון ושומר על מרכיביו הבריאותיים גם הטמפרטורות עישון גבוהות.
מיטב השפים משלבים שמן זית ישראלי איכותי במתכונים ייחודיים המאפיינים את המטבח הישראלי במיטבו.
אזור הושעיה שבגליל התחתון הסמוך לציפורי בירת הגליל,הינו מהאזורים המובהקים לגידול זיתים בישראל וסביב היישוב כרמי זית עתיקים בני מאות שנים.
בכרם הזיתים שלנו גדלים זיתים מהזן הסורי האופייני לגליל . הזן הסורי יציב, עמיד במחסורי מים ויכול להתקיים מאות בשנים.
שמן זית לביא מיוצר בהקפדה על איכויות גבוהות , החל ממסיק ידני מוקפד, משך זמן של שעות בודדות עד להגעה לבית הבד המקפיד על תהליך נקי ומדוייק בכבישה קרה . התוצאה היא שמן זית איכותי ביותר, כתית מעולה, ארומטי ומיוחד. הכי גליל שיש.
בחנות שמן הזית המקוונת שלנו תוכלו למצוא מגוון של אריזות המותאמות למאפייני הצריכה שלכם. בקבוקי 750 סמ"ק לשימוש יומיומי נוח למטבח ולתיבול על שולחן האוכל ומיכלי 2 ו- 5 ליטר לשימוש קל ונוח בבישול, טיגון, אפייה ותיבול תוך שמירה מיטבית על יציבות השמן וטעמיו.